פרופסיה לנשים כן או לא

אז גם אתן הגעתן למאמר זה כי שמעתן המון מידע על פרופסיה ?

קראו את המאמר ולפרטים נוספים והתייעצות, הצטרפו לקהילת הפייסבוק שלנו לתמיכה בנושא נשירת שיער

אז מי לא שמע על פרופסיה? מהי בעצם ?

בעצם היא תרופה שניתנת במירשם רופא שמכילה את החומר הפעיל finasteride .שהוא בעצם חוסם ייצור של DHT (הורמון ידוע שמשחק תפקיד חשוב בנשירת שיער) .ובאמצעות הנמכה של רמת DHT ככה פרופסיה משמרת שיער ואפילו גורמת לצמיחה לשיערות חלשות .תרופה שהוכחה מחקרית כמסייעת לעצירת נשירת שיער וצמיחה של שיער .

שמעתי הרבה מידע על זה שנשים לא יכולות לצרוך אותה, האם זה נכון ?

אז נכון,לא שמעתן את זה סתם . FDA  אישר זאת כתרופה ללהתקרחות גברית טיפוסית .לגבי נשים ישנם מחקרים מעטים מאוד ושנערכו לאורך זמן קצר הרבה יותר ,אך כן חוו צמיחה מחודשת . חשוב להדגיש ,חשוב שהרופא יאבחן את ההתקרחות כאנדרו גנטית כלומר נובעת מנטייה גנטית על מנת לרשום לך זאת .נראה שבחו”ל רופאים רושמים פרופסיה גם לנשים באופן משוחרר יותר .בארץ יותר מקפידים .

הרופא איבחן לי התקרחות גנטית,מה עכשיו?

אם את מתכננת היריון -אז הנושא בעייתי,עקב חשש מפגיעה במערכת המין הזכרית של העובר הנולד .אך במידה ואת לא מתכננת לידה  או לאחר גיל המעבר -אפשר להתייעץ עם הרופא לגבי פרופסיה .

שורה תחתונה, אם את שוקלת לקחת פרופסיה – להתייעץ עם הרופא המטפל לפני הכל ולהקשיב אך ורק לו .

ואולי עדיף אפילו  לשקול כדורי מינוקסי (גם מצריכים מרשם)/השתלה במקום הפרופסיה.

לסיכום, אם אתם נשים שחוות התקרחות על רקע גנטי ואתם רוצות להילחם בגנטיקה - דבר ראשון להתייעץ עם הרופא המטפל .ותמיד אפשרי גם דעה של רופא מטפל נוסף.ואולי לשקול השתלה/מינוקסי. . היו קשובות לגוף שלכם והיוועצו עם רופא לאורך כל הדרך.

יש לכם שאלה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם !

פוסטים נוספים

דילוג לתוכן