נשירת שיער לאחר לידה – 3 סיבות למה זה קורה

נשירת שיער לאחר לידה - 3 סיבות למה זה קורה

מוזמנת לקרוא את המאמר שלנו, ולפרטים נוספים והתייעצות את מוזמנת להצטרף לקהילת הפייסבוק בנושא נשירת שיער הגדולה בישראל .

נשירת שיער לאחר לידה - 3 סיבות למה זה קורה

סובלת מנשירת שיער אחרי לידה? לא להיבהל, אך גם לא להתעלם.

רצינו להתחיל בברכות לרגל הולדת התינוק, אבל אם הגעת לכאן סביר להניח שעברו כבר 3-4 חודשים מאז הולדת התינוק, וקיבלת כבר מספיק ברכות. והסיבה שהגעת לכאן היא שכמו מטר הברכות שקיבלת, כך גם איבדת שערות. כן… נשירת שיער לאחר לידה היא בעיה ידועה ומוכרת, והיא מתחילה בערך בתקופת הזמן של שלושה עד ארבה חודשים.

במאמר זה נדבר על הסיבות השכיחות לנשירת שיער לאחר לידה, ומה יהיה הדבר הנכון לעשות בשביל לשים סוף לנשירה

נשירת שיער אחרי לידה היא אינה דבר חריג

נתחיל מצפירת הרגעה – נשירה אחרי לידה היא תופעה ידועה המתרחשת אצל רוב הנשים. אנו למדים זאת מתוך מאמרים אקדמיים בנושא, וגם שומעים על כך מהאימהות הצעירות בקהילת הפייסבוק שלנו לתמיכה בנושא של נשירת שיער. אחת החברות בקהילה כתבה ”השיערות שלי אשכרה סתמו את המקלחת… כמויות לא הגיוניות…“

תופעת נשירת השיער לאחר הולדת התינוק היא דבר אופייני לשנה הראשונה. היא יכולה להתחיל מייד לאחר הלידה, ובדרך כלל נמשכת לכל אורך השנה הראשונה להולדת התינוק. כאשר השיא מגיע לאחר כשלושה עד ארבעה חודשים מהולדת התינוק.

התופעה אמנם שכיחה, אך לא כל הנשים חוות אותה. יש גם נשים שדיווחו על מספר לידות, ולא כולן אופיינו בנשירת שיער

מה גורם לנשירת שיער לאחר הלידה

ניתן להצביע על כמה סיבות שכיחות היכולות לעורר את תהליך נשירת השיער לאחר הלידה.

  1. השינויים ההורמונליים בגופך – הריון הוא הליך ביולוגי המערב שינויים הורמונליים רבים. רמות ההורמונים בגוף עולות במהלך ההיריון, על מנת לאפשר את תקינותו של ההיריון. ואילו לאחר הלידה הצרכים של הגוף משתנים ורמות ההורמונים יורדות.
    את אולי זוכרת שבמהלך ההיריון השיער שלך דווקא היה חזק ובריא יותר, זאת הודות לכמויות האסטרוגן הגדולות שהיו בגופך. אך עכשיו, לאחר הלידה, עם ירידת האסטרוגן את צפויה לחוות נשירת שיער.
  2. חוסרים תזונתיים – מחסור בוויטמינים ומינרלים הוא אחד הגורמים לנשירת שיער, וזה נכון לא רק בתקופה שלאחר הלידה.
    נשים לאחר לידה עשויות לסבול ממחסור בוויטמינים ומינרלים חשובים כמו B12, ברזל ואבץ. הסיבות לכך יכולות להיות הפסקת לקיחת תוספי תזונה שלקחו במהלך ההיריון, אי הקפדה על תזונה מסודרת בסדר היום החדש וכמובן גם הצורך של הגוף להעשיר את החלב בוויטמינים ומינרלים המגיעים מגופך.
  3. סטרס וחוסר שינה – סטרס וחוסר שינה לא עושים טוב לגוף, וזה משפיע לרעה גם על השיער. באופן טבעי הטיפול בתינוק הוא דבר העלול לגרום סטרס והרבה מאוד חוסר שינה, והדבר עשוי לתת את אותותיו גם על השיער שלך.

הפרעות בבלוטת התריס לאחר לידה – נשים רבות חוות בעיות בתפקוד בלוטת התריס לאחר הלידה. דלקת בלוטת התריס עשויה להופיע גם אצל נשים שמעולם לא סבלו מבעיות הקשורות לבלוטת התריס. הדלקת עשויה להביא לפעילות יתר או תת פעילות של הבלוטה. השינויים ההורמונליים

הנגרמים בעקבות פעילות בלוטת התריס מביאים לנשירת שיער.

נשירה אחרי לידה מה עושים?

למרות כי מדובר בתופעה טבעית ואין צורך ”להתחרפן“ (מילה בה משתמשות אמהות רבות שנבהלות מהתופעה), כדאי לנקוט בכמה צעדים פשוטים.

הצעד הראשון הוא דגש על תזונה. יתכן כי בסדר היום המשובש אינך מקפידה על ארוחות מסודרת ואינך מספקת לגופך את כל הצרכים התזונתיים. אז התחילי לשים לב לתזונה שלך ותני לגופך פירות וירקות, קטניות, אגוזים, ביצים, דגים ובשר. ניתן להשתמש גם בשמרי בירה על מנת לקבל את התוספת הדרושה של וויטמין

ללמוד לפרוק את המתח

השתדלי להימנע ממתח ולהקפיד על שעות שינה עד כמה שניתן. זהו גם הזמן ללמוד טכניקות הרפיה שיכולות לעזור לך להפחית מתח.

כדאי לפנות לבדיקת דם על מנת לזהות חוסרים תזונתיים או בעיות רפואיות הדורשות טיפול. בדיקות הדם יכולות לסייע לקבוע אילו תוספי תזונה יכולים לעזור.

תוספי התזונה המומלצים על ידי נשים שעברו זאת כוללים ביוטין, ברזל ותוספי מולטי ויטמין שונים. תוכלו למצוא המלצות רבות בקהילת הפייסבוק.

יש לכם שאלה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם !

פוסטים נוספים

דילוג לתוכן