פרופסיה לנשים כן או לא

אז גם אתן הגעתן למאמר זה כי שמעתן המון מידע על פרופסיה ?

נשירת שיער, כמו גם הדאגה שהיא מעוררת, היא דבר משותף לנשים ולגברים. ואם הגעתם למאמר זה, אתם יודעים על מה אנחנו מדברים.

פרופסיה היא אחד הטיפולים המקובלים עבור הקרחה גנטית בקרב גברים.אך מכיוון שגם נשים סובלות מהקרחה גנטית, נשאלת השאלה האם זהו טיפול אשר יכול להתאים גם לנשים. למאמר פרופסיה לגברים. כאן נבחן את הנושא של פרופסיה לנשים.

אז מי לא שמע על פרופסיה? מהי בעצם ?

בעצם פרופסיה היא תרופת מרשם, המכילה את החומר הפעיל finasteride. שהוא בעצם חוסם ייצור של DHT (הורמון ידוע המשחק תפקיד חשוב בנשירת שיער). ובאמצעות הנמכה של רמת ה DHT, הפרופסיה משמרת שיער ואפילו גורמת לצמיחה מחודשת של שערות חלשות. תרופה זו עברה מבחנים קליניים והוכחה מחקרית כתרופה המסייעת לעצירת נשירת שיער וחידוש צמיחה של שיער.

האם פרופסיה מתאימה גם לנשים

מכיוון שגם נשים סובלות מהקרחה גנטית, וזוהי הרי מטרת התרופה, נשאלת השאלה האם הפרופסיה מתאימה לנשים. נראה שאין תשובה חד משמעית לנושא, נשתדל להסביר זאת בשפה פשוטה.

אמנם גם נשים וגם גברים סובלים מהקרחה גנטית, אך נראה שישנו שוני בין נשים ולגברים. אצל הגברים ההקרחה קשורה באופן ישיר להורמונים הגבריים (ההורמונים האנדרוגנים), אך לא ברור מהי השפעת אותם ההורמונים אצל נשים. מחקרים שבדקו זאת גילו שלא בכל המקרים נצפתה אצל הנשים עליה ברמות ה DHT, למרות שסבלו מהקרחה גנטית.

ונכון להיום, פרופסיה אושרה כטיפול המתאים לגברים, ולא לנשים. התוויה נוספת כנגד שימוש בקרב נשים היא ההשפעה השלילית של התרופה על היריון ופוריות – לכן התרופה אינה מומלצת לנשים בגיל הפוריות.

מחקרים שנערכו הראו כי מינונים של 5 מ“ג ביום, הנחשבים לגבוהים, השיגו השפעה חיובית על נשים אחרי גיל המעבר, ובעלות רמות DHT גבוהות. אך יד לציין כי רמת המובהקות של התוצאות אינה גבוהה. ויתר על כן, מינון גבוה מעלה את עצמת תופעות הלוואי וצפוי להביא גם לצמיחת שיער במקומות לא רצויים.

מחקר שנערך בשנת 2014 בדק נשים שהשתמשו במינון של 1.25 מ“ג ביום, למשך שלוש שנים. המחקר הראה ש 82% מהנשים בתקופת הפריון, וגם הנשים לאחר גיל המעבר, חוו שיפור בעובי השיער בעקבות השימוש בתרופה. וכ 69% חוו שיפור בצפיפות השיער.

האם ישנן סכנות בפרופסיה לנשים

אם מדברים על פרופסיה לנשים תופעות לוואי, הסכנה המרכזית היא השפעת השינויים ההורמונליים על התפתחות תינוקות. באופן חד משמעי הרופאים קבעו כי שימוש בפרופסיה אינו מתאים לנשים בהיריון – השימוש בתרופה יגרום לתופעות שליליות בעובר, הכוללות מומים מולדים. נשים, שטרם הגיעו לגיל המעבר, ועושות שימוש בפרופסיה חייבות להקפיד על אמצעי מניעה ולא להיכנס להיריון.

תופעות לוואי נוספות היכולות להופיע יחדיו עם התרופה הן סחרחורות, חשק מיני נמוך, נפיחות ורגישות בחזה.

האם כדאי לי לקחת פרופסיה?

קודם כל ממליצים לכן לקבוע עוד היום להיוועץ עם רופא עור בקופה.ובכל זאת,למרות שהמחקרים הראו כי ישנה יעילות מסוימת, עדיין אין תשובה ברורה לגבי הנושא ונראה שיש צורך במחקרים נוספים עם דגש על מחקרים ארוכי טווח.

נשים המשתמשות בפרופסיה נזקקות בדרך כלל למינונים הגבוהים מאלו הניתנים לגברים. בעוד גברים בדרך כלל מסתפקים במינון של 1 מ“ג ליום, אצל נשים נוהגים להשתמש ב 1.25-2.5 מ“ג ליום.

פרופסיה היא אינה האפשרות היחידה עבור נשים הסובלות מהקרחה גנטית. מומלץ לבחון את האפשרות של שימוש בתרופות אחרות כגון מינוקסידיל  או ספירונולקטון, בטרם שוקלים להשתמש בפרופסיה.

לסיכום, אם אתם נשים שחוות התקרחות על רקע גנטי ואתם רוצות להילחם בגנטיקה - דבר ראשון להתייעץ עם הרופא המטפל .ותמיד אפשרי גם דעה של רופא מטפל נוסף.ואולי לשקול השתלה/מינוקסי. . היו קשובות לגוף שלכם והיוועצו עם רופא לאורך כל הדרך.

יש לכם שאלה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם !

פוסטים נוספים

דילוג לתוכן