הקסם של ג'לטין לשיער
במקומות רבים אנו שומעות על טיפול בנשירת שיער באמצעות ג‘לטין. כן, ג‘לטין... אותו חומר שניתן למצוא בסוכריות גומי או מעדני ג‘לי קרים, ובכלל זהו חומר שכיח בתעשיית המזון.
אז בטח את שואלת את עצמך מה הקשר של ג’לטין לסיוע במניעת נשירת שיער? והאם הוא באמת יכול לעזור או שאין לכך שום ביסוס. במאמר הבא נבחן ונסביר את הנושא. אתן מוזמנות
לקרוא את המאמר וללמוד על ג‘לטין לנשירת שיער.אנו גם רוצים להזכיר לכם כי תוכלו לקרוא מידע נוסף,חוויות וטיפים של משתמשים בקהילת האינטרנט שלנו. הצטרפו לקהילת הפייסבוק שלנו לתמיכה בנושא נשירת שיער שם גם תוכלו לשאול שאלות.
אז מה זה בעצם ג'לטין ?
נכון, את כבר רוצה לדעת מה לעשות נגד הנשירה, אבל כדאי להבין קצת במה מדובר. אז קודם כל בואו נבין בכלל מזה ג’לטין ואז נגיע לחלק המעניין שתכל’ס התכנסנו פה.רוצה כבר לדעת מה לעשות נגד הנשירה הזו!
ג‘לטין הוא חלבון קרישי, וזו הסיבה מדוע משתמשים בו בתור חומר מייצב בתעשיית המזון. מוצרי מזון רבים שאתם צורכים מכילים ג‘לטין, והוא לפעמים מסומן בתור E441.
עיקר הפקת הג‘לטין בעולם היא מן החי, ובפרט עצמות חזירים ובהמות. אך ניתן להפיק אותו גם מהצומח ועצמות דגים. מסיבות של כשרות, הג‘לטין אותו תוכלו למצוא בסופרמרקט עשוי מעצמות דגים.
אז מה בעצם הקשר של ג'לטין לקידום צמיחת שיער ומניעת נשירת שיער ?
קולגן זו מילת המפתח. הקולגן הוא חלבון חשוב הקיים בגוף, והוא נמצא ברקמות חיבור, עור, עצמות וסחוס. הקולגן הכרחי לבריאות המפרקים והעור. במהלך השנים ייצור הקולגן בגוף פוחת, וזה משפיע לרעה על בריאות המפרקים, העור וכן… גם השיער.ג‘לטין הוא בעצם תוצר של קולגן, מה שאומר שהרכב חומצות האמינו שלו דומה להרכב חומצות האמינו של הקולוגן, ולפיכך יש בו גם את חומצות האמינו הנמצאות בשיער.
ובזכות היכולת של הגוף לפרק ולהרכיב חומצות אמינו בהתאם לצורך , הגוף יודע כיצד לנצל את חומצות האמינו הנמצאות בג‘לטין. חומצות האמינו הללו מהוות תחליף לקולגן, ומאפשרות לשפר את צמיחת השיער, להגדיל את עובי השערות ולהאט את איבוד השיער.
ג’לטין מכיל חומצות אמינו החיוניות לצמיחת שיער בריאה כמו גליצין ופרולין ועוד אחרות. וחומצות אלו חשובות לייצור קולגן שהוא מרכיב מרכזי בזקיקי השיער, וגם מגביר את זרימת הדם בגוף ומגביר את ייצור הקריאטין .
כל הגורמים הללו משפיעים באופן ישיר גם על השיער שלנו .
טוב אוקיי,מכירה את ההסבר אבל איך אני צורכת אותו ואיך הוא משפיע על שאר הנשים שלקחו אותו ?
יש שתי צורות לצרוך את הג‘לטין, האחת היא בצורה אוראלית, כלומר פשוט לאכול ג‘לטין. והצורה השנייה היא באמצעות מסכות שיער המכילות ג‘לטין (גם אותם ניתן להכין לבד בבית).
אז את הג’לטין (שהרבה פעמים תשמעו את השמות ג’לטין דגים או ג’לטין טהור) אפשר לרכוש בכל מיני חנויות תבלינים או בסופר מרקט מתחת לבית שלכן.
מי שחובבת בישול, ובעיקר בענייני קונדיטוריה, בוודאי מכירה את הג‘לטין. ומי שלא, זוהי הזדמנות עבורך לגלות חומר גלם חדש.
אפשרות אחרת היא לקנות אותו גם בכמוסות ,אנחנו אוהבים דרך iHERB. כך תוכלי פשוט לבלוע אותו, מבלי להיות מודאגת לגבי טעם או אופן ההכנה.
אם החלטתן לקנות בחנות תבלינים או בסופר אז כפית אבקת ג‘לטין כל יום תעשה את העבודה. אך קשה לצרוך אבקת ג‘לטין מבלי למהול אותו עם רכיב אחר. טעמו טיפה קשוח.
אז איך כן לצרוך את הג'לטין באופן יותר "נוח" ?
- אפשר לערבב את הג’לטין ביוגורט וגרנולה
- לשים בשתייה חמה כלשהיא
- לערבב בתוך מיץ תפוזים
- בתוך שייק פירות
- כוס מים
הכנת מסכת ג‘לטין לשיער
אותו הג‘לטין שרכשת בחנות התבלינים יכול לשמש גם כמסכת הזנה לשיער. לצורך הכנת המסכה יש למהול כפית ג‘לטין עם שתי כפות מים חמים. יש לערבב ולתת לזה לשבת כמה דקות על מנת להתייצב. לאחר מכן יש להוסיף 2-4 כפות קונדישנר ולערבב. את אמורה לקבל סוג של משחת ג‘ל אותה תוכלי למרוח על השיער.
חשוב מאוד לעסות את החומר על הקרקפת. לאחר מכן עטפי את הראש במגבת או שימי כובע רחצה.
הישארי כך למשך 30 – 40 דקות, ושטפי היטב עם שמפו. חזרי על הטיפול פעם בשבוע למשך מספר שבועות.
כמה זה יכול לעלות אם קניתי מחנות תבלינים ?
פעם אחרונה שרכשנו זה היה 150 לקילו שהספיק להרבה מאוד זמן .
אז אוקיי, אני שלמה עם ג'לטין ואני רוכשת אותו, האם זה מספיק ?
לצערנו במלחמה זו נגד נשירת השיער, טיפולים שיצליחו לאחרות אולי לא יצליחו עבורך, ולהיפך. במקרים רבים יש לנסות מספר טיפולים שונים, עד אשר מגיעים לטיפול שעוזר עבורך. מילת המפתח היא תמיד סבלנות, התוצאות אינן מגיעות בין לילה.
זכרי כי לנשירת שיער יש המון גורמים וחשוב להבין את הבעיה המדויקת. ניתן לערוך בדיקות דם ובדיקות הורמונליות על מנת לזהות בעיות שונות, ובהתאם לכך להתאים את הטיפול.
האם ג‘לטין לשיער עוזר ?כן או לא?
אם תיכנסו לקהילה שלנו תוכלו לראות דיווחים וחוויות של נשים שניסו. על פי השיתופים נראה שג’לטין עוזר להמון נשים, ולאחרות לא .
הדבר הכי חשוב בכל המערכה הזו היא – התמדה . והבנה שיכול להיות שזה יסייע או לאו דווקא יסייע. המסע הוא ארוך במציאת המרכיב הספציפי שעוזר לכל אדם.
התמדה היא התכונה הכי חשובה בכל המאבק הזה .יכול להיות שבמשך חודש או חודשיים את לא תרגישי שינוי, אך פתאום בחודש השלישי יחול שינוי משמעותי ואת תהיי מאושרת מכך שהתחלת עם הג’לטין.
כמו מריחת מינוקסי , ויטמינים או קסדת לייזר– התוצאות לא יגיעו יום לאחר שהתחלתן את ההליך.
ג‘לטין לשיער תופעות לוואי
לגבי צריכת ג‘לטין בצורה אוראלית, אצל חלק מהנשים יתכנו תופעות לוואי הקשורות למערכת העיכול כמו צרבת, גיהוקים ונפיחות. כמובן שניתן מייד להפסיק והתופעות ייעלמו, או לנסות להפחית את המינון.
לגבי שימוש במסכת ג‘לטין אין סכנות של נזק לשיער.
הסכנה המשמעותית היחידה היא אלרגיה לג‘לטין. מכיוון שג‘לטין הוא חומר שכיח במזונות רבים, אנו מניחים כי אם הינך אלרגית לג‘לטין, את בוודאי מודעת לכך.
לסיכום ,ג’לטין הוא תרופה טבעית ויעילה לקידום צמיחת השיער ומניעת נשירתו. התכונות שתוארו פה במאמר הופכות אותו לבחירה מצוינת לתמיכה בזקיקי השיער שלך.